Премини към основното съдържание

5 ползи за онлайн бизнеса от използването на филфилмънт услуги

фулфилмънт услуги

Какви са ползите за онлайн търговците, които водят фулфилмънт услугите? Как фулфилмънт услугите могат да отговорят на нуждите на онлайн магазините и да се погрижат за техните проблеми? Несъмнено всички собственици на бизнес и онлайн търговци искат да разширят бизнеса си, като използват различни стратегии, например като разширяване на своите дистрибуторски мрежи или увеличавайки обема на продажбите. Следователно собствениците трябва да складират и обработят допълнителни продукти, за да отговорят на повишеното търсене и продажби.

Онлайн предприемачите трябва също да вземат предвид сложни вътрешни проблеми, във връзка с логистичните процеси, които могат да възникнат след извършване на значително количество продажби.

 

Фулфилмънт услугите стават все по-популярно и решение за многоканален бизнес. Защо?

1 - Спестяват време

Без сложните и отнемащи време процедури за събиране и опаковане, онлайн търговците могат да се концентрират изцяло върху основните си бизнес операции, като стратегия и продажби, които са основните фактори за разширяване на бизнеса.

2 - Фулфилмънт услугата намалява нуждата от повече персонал и редуцира човешкия фактор във фирмените процеси

Неизбежно е наемането на допълнителен персонал, тъй като компанията расте и обработва повече поръчки. Въпреки това, не е лесна задача да се управляват служители в област, в която често те не са специализирани, както и съществува сериозна опасност от наличие на грешки при процеса на изпълнение на поръчки. Аутсорсингът - наемането на външни изпълнители ще бъде по-добрата идея, тъй като те са специализирани и по-ефективни в работата си.

3 - Повишава производителността и капацитета, позволявайки обработката на по-голям обем поръчки

При използването на фулфилмънт услугити, oграниченият капацитет за съхранение и задачите за получаване на поръчки или доставка на продукти ще бъдат елиминирани, предоставя се складова площ, услуги за изпълнение и онлайн складова система. Така оптимизираните процеси позволяват изпълнението на голям брой поръчки ежедневно.

Информация и контрол с ефективната ни система за управление поръчки и складовата наличност

С технологиите, които свързват целия процес в една система, предприемачът може да проверява, следва и контролира всеки етап от съхранението, опаковането до изпращането, което е достъпно на компютър или смартфон.

4 - Намалява цената на куриерската услуга

Цената за доставка е от ключово значение за конкурентоспособността на един онлайн магазин. Онлайн търговците изпитват затуднения при договарянето на по-достъпни цени с куриерските доставчици, най-вече през началния период на своя магазин. Това оказва влияние най-вече върху крайния потребител, който е чувствителен към цената за куиерската услуга, този фактор играе основна роля при вземането на решение за покупка. Имайки големи обеми от пратки ежедневно, фулфилмънт центровете разполагат с преференцални цени за доставка, привилегия достъпна за всички техни клиенти. Друго предимство на фулфлмънт услугата е,че предоставя единна интеграция с всички куриери, спестявайки голям разход за търговците.

5 - Оптимизиране на разходите

Всички фиксирани разходи стават гъвкави и променливи спрямо потребностите на бизнеса!

Най-вероятно това е най-вълнуващото предимство на логистичния аутсорсинг! Когато управлявате собствен склад и се справяте сами с логистиката, много месечни разходи и такси са фиксирани. Собственикът на склада не се интересува колко продукти съхранявате или изпращате. Наемът е постоянен всеки месец. Когато работите с логистичен партньор, много фиксирани разходи стават променливи, тъй като плащате само за използвано пространство и услуги.