Премини към основното съдържание

По-евтини куриерски услуги за доставкa на поръчки? Възможно е!

евтини куриерски услуги

Винаги търсите начини да оптимизирате своите процеси и да намалите разходите? Независимо дали сте малък онлайн магазин или голяма компания, куриерските услуги са значителен разход, който трябва стриктно да държите под контрол. 

А знаете ли, че фулфилмънт услугите могат да бъдат рентабилно решение за фирми от всякакъв размер, като им помагат да рационализират операциите си по доставка, намалявайки осезателно и разходите. Но как става това?

Тарифи за доставка „на едро“: Фулфилмънт центровете имат партньорства с превозвачи, преференциални условия с куриерски компании, което им позволява да договорят намалени цени за доставка, на база по-голям мащаб, обеми и честота на пратките. Онлайн търговците могат да се възползват от тези групови тарифи, спестявайки пари в сравнение с индивидуалните си споразумения за доставка с куриерските фирми.

Но кои са скритите разходи, свързани с вътрешните операции за доставка? Какви са предимствата на възлагането на тези задачи на външни изпълнители?

Без съмнение, това са спестяването на време и труд. Онлайн търговците могат да спестят от разходите за труд, наемане и обучение на персонал за опаковане и изпращане на поръчки, което им позволява да разпределят ресурси за други области на бизнеса. Когато използват индивидуално куриерски услуги събирането, опаковането, администрирането и изготвяне на необходимата логостична документация, разтоварване и предаване на куриер представляват вътрешните процеси в компанията. В допълнение с разходите за доставка на куриерската фирма, тези разходи съвкупно формират значително перо във фирмения бюджет.

Съвети за оптимизиране на разходите за доставка и куриерски услуги

 1. Анализирайте опциите за доставка:  Фулфилмънт центърът предоставя на бизнеса не една, а множество опции за доставка въз основа на индивидуалните нужди. Сравнете тарифите и сроковете за доставка, предлагани от различни превозвачи, за да намерите най-рентабилното решение. (Направи запитване тук)
 2. Подберете най-oптималния вариант за опаковка: Ефективната опаковка може да помогне за намаляване на разходите за доставка. Консултирайте се със специалиста от фулфилмънт центъра, за да намерите правилния баланс между защитата на продуктите и намаляването на обема и теглото на пратките.
 3. Обединяване на поръчки: Ако е възможно, опитайте да комбинирате няколко поръчки в една пратка. Това може да помогне за намаляване на разходите за доставка, тъй като превозвачите често предлагат по-добри цени за по-големи пратки.
 4. Оптимизирайте процеса на връщане: Връщанията могат да бъдат скъпи за бизнеса. Уверете се, че вашият логистичен партньор разполага с плавен и ефективен процес на връщане, ограничавайки до минимум свързаните с това разходи. (Ревизирайте регулярно и броя на непотърсените пратки.) 
 5. Редовно преглеждайте и предоговаряйте условията си. Следете тарифите за доставка и договорите с превозвача. Договаряйте периодично нови условия, за да сте сигурни, че получавате възможно най-добрите цени.
 6. Дайте избор на клиента относно доставките: Дали вашият онлайн магазин предлага достатъчно голям избор от опции за доставка? Доставката до адреса на клиента не винаги е удобен вариант, но също е и традиционно с най-висока цена. Знаем, че много често високата цена за доставка е определяща за решението за покупка. Фулфилмънт центърът ще ви даде на клиентите ви оптимален избор между:
  - предпочитани куриерски компании;
  - избор и баланс между бързината на експресната услуга и по-ниската цена на икономичната услуга;
  - варианти за доставка до адрес или различни удобни локации на куриерски офиси;
  - набиращите все по-голяма популярност кутии на самообслужване - удобството за получаване на пратки 24/7. Привлекателни заради по-ниската цена на услугата, а в същото време при тях отпада ограничението за получаване на пратка в диапазона на работното време на куриер или офис;

Фулфилмънт центровете имат добре организирани системи и процеси, които им позволяват да използват оптимални маршрути и методи за доставка. Това води до по-ниски транспортни разходи и по-ефективно използване на ресурсите. Стремят се да инвестират във въвеждането на технологии и иновации, автоматизация, изкуствен интелект и анализ на данни, които да доведат до значителното намаляване на разходите за транспорт и доставка в бъдеще.